Verlangen en intentie

Een intentie is een bewuste positieve gedachte of droom. Een intentie is het krachtigst als het raakt aan een diep verlangen. Gedachten hebben krachten. Een intentie trekt als een magneet aan wat je nodig hebt.

Onderstaand heb ik een korte en krachtige oefening voor je. Je kunt de oefening doen op vier levensgebieden:

  • Werk
  • Thuis
  • Relaties en familie
  • Gezondheid

Oefening:

Wat is jouw allergrootste wens of verlangen voor [levensgebied] in 2021?

Deze vraag is het beste te beantwoorden door gedurende een minuut of 10 te mediteren en jezelf in een kalme staat te brengen met een langzame, diepe ademhaling. Verbind je met je lichaam en kom los van je denken. Neem in je meditatie de volgende vragen mee: Hoe wil je je voelen? Wat wil je ervaren? Hoe wil je dat bepaalde activiteiten zullen verlopen?

Aan het einde van de meditatie laat je het antwoord voor je geestesoog verschijnen. Welke beeld, woord of gevoel over jouw verlangen laat zich zien? Maak er een aantekening van.

Eerste stappen

Nu je weet wat je verlangen is, kan je jouw intentie gaan benoemen. Als je bijvoorbeeld verlangt naar ontspanning en creativiteit, welke intentie zet jij hier dan over? Wat ga jij doen om jouw creativiteit aan te boren? Ga je tekenen, schilderen, fotograferen? Concrete acties zetten je in beweging. Je hoeft niet het hele pad te kennen. De eerste stap is de belangrijkste om te zetten. Deel met je partner of vriend(in) drie eerste haalbare stappen die jij gaat zetten voor jouw verlangen en intentie voor 2021.

Moodboard

Om jouw intentie nog meer kracht bij te zetten kan een moodboard behulpzaam zijn. Met het moodboard maak je van foto’s, knipsels, woorden, alles wat jij maar wilt, een visualisatie van jouw intentie. Hang het moodboard op een plek in huis waar je het geregeld ziet. Of maak er een foto van en gebruik het als startscherm op je iPad of laptop. Zo houd je jouw intenties levend en in je aandacht.

Hulp nodig?

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een coachgesprek als je wilt sparren om jouw doelen en intenties scherp te krijgen.  

Fijne dagen en ik wens je toe dat je kunt accepteren wat is, los kan laten wat is geweest en kunt genieten van wat kan zijn.

Een mooi begin en meer vrijheid in het nieuwe jaar!

Hartelijke groeten,

Jet