Ik ben in een volgende fase beland van de ontwikkeling van Nature at Work. En dus ben ik zelf ook weer vol aan het leren. Bussinesscoaching heet dat. Jeetje wat is er veel te leren.
En niet alleen over websites en hoe je iets zegt in marketingtaal. Maar ook kom ik delen van mijzelf tegen waar het licht best weer even op mag schijnen.

Nieuwe producten, een nieuwe website, andere uitingen. Maar zo makkelijk als ik kan praten, zo lastig schrijf ik op wat ik wil zeggen. Het is mijn natuurlijke neiging dat ik volledig wil zijn. En het moet klóppen hè? Het liefste in één keer goed graag. Die arme copywriter en webbouwer; ik wil dingen ‘snel’ maar dit soort processen laten zich niet even fixen.

Ik herken mijn eigenwijsheid en het denken te weten en dan toch moeilijk kunnen beslissen. Ik zeg het zelf zo vaak in trainingen; je komt bij elke verandering je hele hebben en houwen en patronen weer tegen. Kansen dus voor ontwikkeling. En zo zie ik dat gelukkig ook en geniet ik van mijn groei.

Door de nieuwe fase van Nature at Work komt opnieuw in beeld wat ik wil bijdragen, waar mijn talenten liggen en hoe ik het beste waarde kan toevoegen. Klinkt misschien wat gelikt, maar heus, daar kan ik zo enorm blij van worden; dat ik kan bijdragen aan het gevoel van voldoening en tevredenheid.

Deze week heb ik een groep oud-deelnemers gebeld die ik begin dit jaar heb begeleid. Zij vertellen over de stappen die er zijn gezet, het gemak dat nu wordt ervaren, de inspiratie die is opgedaan (nieuwe banen, grotere teams, meer verantwoordelijkheid). En hoe de groep en ook mijn inbreng daar helpend in zijn geweest. Geweldig dat ik hieraan met mijn programma’s mag bijdragen. Ik hoor tevreden en gelukkige mensen aan de telefoon en dat ontroert me! Daar doe ik het echt voor; dat je met meer gemak en voldoening je werk kan doen. Dat je veel meer zicht hebt op, en waardering hebt voor je eigen kunnen. Dat er mildheid is gekomen voor de randjes en de draken in je persoonlijkheid. Dat iemand door de telefoon zucht: ‘Zó bevrijdend!”

In die fase zit ik zelf nog niet op dit moment. Vooralsnog is het een hele bevalling. Maar wacht maar, over een weekje of wat lanceer ik mijn nieuwe site en hoop ik ook te kunnen verzuchten ‘Zó bevrijdend!’