Vorige week heb ik in een driedaagse workshop met de Canadese HeatherPlett diepgaand onderzoek gedaan naar de kunst van Holding Space.

Als facilitator en begeleider van leerprocessen ervaar ik dagelijks dat ruimte bieden aan transities een kunst is. Hoe maak je ruimte voor geraakt zijn als je zelf ook geraakt bent? Hoe maak je ruimte voor wat we nog niet weten wat zich wil ontvouwen. Wat is die zo moeilijk te duiden ruimte, de liminal space, waarin je het oude achter je laat, je de reis onderneemt van ontdekkingen om vervolgens een nieuw verhaal te gaan leven? In deze tijd van voortdurende verandering en polarisatie helpt Holding Space om tegendelen te verbinden, elkaar te horen en tot wijsheid te komen. Dankbaar voor Heather en de mededeelnemers voor een dieper begrip van Holding Space en de kracht ervan om onzekerheid en niet weten te verdragen op de reis naar het nieuwe verhaal.

Met gesprekscirkels over het thema ‘Hoe vinden we elkaar?’ wil ik mensen, partijen, denkbeelden, kennis en denktanks bij elkaar brengen. Met de intentie om van elkaar te leren en gezamenlijk verder te komen met vraagstukken die er toe doen in onze leefwereld. Ben jij op zoek naar sparringspartners om met een open hart en open mind wijzer te worden? Laat mij weten of geef je op via https://www.natureatwork.nl/informatie/