Elke deelnemer van de VIP-Experience en de Corridor verzucht dat het kasteel zoveel toevoegt. De hoge kamers, de klassieke en smaakvolle inrichting; je waant je even in een heel andere tijd. En dat draagt eraan bij om uit je comfortzone te stappen en met afstand te kijken en te reflecteren op jezelf.

Deze afgelopen maanden is het prachtig weer. Daardoor kunnen we telkens buiten lunchen. De goed verzorgde lunch aan de met linnen gedekte tafel op het terras geeft een extra dimensie aan de VIP Experience.  De omgeving en de fijne verzorging met hapjes en drankjes in het kasteel werken enorm mee. Na een intensieve sessie die vraagt om integratie tijd, is het heerlijk even dutten in een luie stoel onder de bomen. Of om te wandelen door de kasteeltuin.

We vergeten wel eens dat context enorm van invloed is op werkbeleving, onderlinge verstandhouding en bereidheid tot leren. Het hoeft niet altijd een kasteel te zijn maar het loont om bewust te kiezen voor een passende context als je wilt vertragen met je team of met je eigen leerproces.

Als je wilt versnellen, vertraag dan in een inspirerende omgeving. Dat is waar ik met Nature at Work in geloof. Daarom werk ik met mijn klanten in de duinen, de bossen en op het kasteel of andere locatie in een natuurlijke omgeving. En dat doet wonderen.